Arrow Icon

January 23, 2024

Gå forrest som leder med indre udviklingsmål

IDG'erne (Indre Udviklingsmål) er et koncept, der kan styrke din virksomheds evne til at lede og drive forandringer effektivt. Ved at arbejde med IDG'erne kan du og dit team opnå større selvindsigt og opdage områder, hvor der er behov for udvikling.

IDG'erne (Indre Udviklingsmål) er et koncept, der kan styrke din virksomheds evne til at lede og drive forandringer effektivt. Ved at arbejde med IDG'erne kan du og dit team opnå større selvindsigt og opdage områder, hvor der er behov for udvikling.

Hvad er indre udviklingsmål (IDG’erne)?

IDG'erne (Indre Udviklingsmål) er et koncept, der kan styrke din virksomheds evne til at lede og drive forandringer effektivt. Ved at arbejde med IDG'erne kan du og dit team opnå større selvindsigt og opdage områder, hvor der er behov for udvikling.

Det er 23 indre udviklingsmål (Inner Development Goals), udviklet af en gruppe svenske forskere og konsulenter henover 2021, herunder bl.a.:

• Amy C. Edmondson, PhD, Harvard Business School

• Jennifer Garvey Berger, PhD, Harvard University

• Robert Kegan, PhD, Harvard University

• Renée Lertzman, PhD, Cardiff University

• Otto Scharmer, Senior Lecturer, MIT Sloan

• Peter Senge, Senior Lecturer, MIT Sloan

• Daniel J. Siegel, MD, UCLA

Projektet er non-profit og består af en kæmpe værktøjskasse med metoder og øvelser, som du frit kan anvende i dit team, eller individuelt.

Du kan finde mere dybdegående information om konceptet, hvert af de 23 indre udviklingsmål og metoderne på www.idg.org. Sitet og den tilhørende app er fantastiske gratis ressourcer med øvelser og input, der kan inspirere til hvordan du kan styrke din virksomheds evne til at håndtere forandringer og udvikle sig på en effektiv måde.

Hvordan kan IDG’erne hjælpe med at styrke forandringsparatheden?

IDG'erne kan bruges både på individuelt niveau og som et team. Ved at fokusere på det indre, kan IDG'erne hjælpe med at skabe en dybere forståelse for ens egne styrker, svagheder, værdier og mål. Dette er afgørende for at kunne lede og drive forandringer effektivt.

De 23 Indre Udviklingsmål (IDG’erne) er udviklet til at guide og inspirere ledere til at udnytte deres fulde potentiale. Ved at arbejde med IDG'erne kan du opnå større selvindsigt og identificere områder, hvor der er behov for udvikling. Dette kan omfatte fx. styrkelse af kommunikations- og samarbejdsevner, eller øget mod og handlekraft.

IDG'erne kan hjælpe med at styrke forandringsparatheden både på individuelt niveau og som et team. Ved at fokusere på det indre kan IDG'erne skabe en dybere forståelse for ens egne styrker, svagheder, værdier og mål. Dette er afgørende for at kunne lede og drive forandringer effektivt.

Ved at arbejde med IDG'erne kan du opnå større selvindsigt og identificere områder, hvor der er behov for udvikling. Dette kan omfatte at styrke dine kommunikationsevner, øge din beslutningstagningsevne og udvikle din evne til at håndtere modstand.

IDG'erne er udviklet til at guide og inspirere ledere til at udnytte deres fulde potentiale.

Hvorfor er indre udviklingsmål relevante?

Når vi taler om forandringsledelse, handler det ikke kun om at have en klar strategi og et godt overblik. Det handler også om at have et dybere kendskab til ens egne styrker, svagheder, værdier og mål. Dette er afgørende for at kunne lede andre gennem forandringer og motivere dem til at følge med.

IDG'erne er udviklet til at guide og inspirere ledere til at udnytte deres fulde potentiale. Ved at arbejde med de 23 Indre Udviklingsmål kan du identificere og udvikle de kompetencer, der er nødvendige for at håndtere forandringer på en effektiv måde.

IDG'erne kan hjælpe med at identificere hvilke kvaliteter, der er relevante at arbejde med for at kunne håndtere forandringerne I står overfor på en konstruktiv måde.

For eksempel kan IDG'erne hjælpe med at styrke dine kommunikationsevner, så du bedre kan formidle budskaber og skabe forståelse blandt medarbejderne. De kan også hjælpe dig med at øge din beslutningstagningsevne, så du kan træffe vigtige beslutninger hurtigt og effektivt i en forandringsproces. Endelig kan IDG'erne hjælpe dig med at udvikle din evne til at håndtere modstand og konflikter, så du kan navigere gennem udfordringer og sikre en vellykket implementering af forandringer.

Fordele ved at fokusere på indre udviklingsmål

Når du som leder har en dybere forståelse for dig selv, kan du bedre lede dit team gennem forandringer. Du vil være mere autentisk og troværdig i dine handlinger, hvilket vil inspirere dine medarbejdere til at følge dig.

Værktøjet virker som en inspiration til, hvor du kan sætte ind for at styrke din forandringskraft ift. en aktuel problemstilling eller dilemma. Dets grafisk lækre design og generiske sprog, gør det til et meget anvendeligt og let værktøj at tage i brug i forandringsprocesser.

Styrk forandringsparathed på teamniveau med IDG'erne

IDG-værktøjet er ikke kun til individuel udvikling, det kan også hjælpe med at skabe en fælles forståelse for, hvordan man kan styrke forandringsparathed på et teamniveau. Ved at arbejde med IDG'erne som team kan I identificere jeres fælles styrker og svagheder, og vigtigst af alt, hvordan I bedst kan støtte hinanden i forandringsprocessen.

IDG-værktøjet skaber fælles forståelse og identificerer potentialer på teamniveau, der kan være afgørende for at støtte jer i forandringsprocessen.

For at få mest muligt ud af værktøjet anbefales det, at I som team definerer den udfordring, I ønsker at arbejde med, og derefter anvender IDG-værktøjet til at identificere potentielt gavnlige indsatsområder, der kan bidrage til en mere effektiv og succesfuld forandringsproces.

Praktiske tips og trin til at integrere IDG’erne i din virksomheds forandrings- og strategiledelse
  • Skab en fælles forståelse for styrkelse af forandringsparathed
  • Definér udfordringen
  • Brug IDG-self-assesment værktøjet til at identificere hvilke kvaliteteten der især har potentiale til at løse jeres udfordring
  • Diskuter hvordan I får sat handling bag
  • Støt hinanden i forandringsprocessen

Kom i gang med de indre udviklingsmål

Hvis du ønsker at arbejde med dit personlige lederskab, eller du har et team med en fælles udfordring, I ønsker at arbejde med, kan det varmt anbefales at anvende IDG-værktøjet. Gennem værktøjet får du inspiration til hvilke kvaliteter du eller I skal fokusere på, samt vigtige samtaler/refleksioner om, hvordan du/I skaber den ønskede forandring.

Ræk ud, hvis du ønsker en introduktion til værktøjet og værktøjskassen, eller hvis du eller dit team står med en konkret udfordring, I ønsker at arbejde med.

Læs mere på min hjemmeside under ledelsesydelser: Link til ledelsesydelser